Fiber & Bredband

Bredband, privat och företag!

Redan i slutet av 1980-talet påbörjade vi förberedelserna för bredband, långt innan begreppet ens var uppfunnet. Under senare delen av 1990-talet föddes tanken på ett stadsnät och 1997 togs den första delen i drift i liten skala. Under 2002 började utbyggnaden ta fart. Vaggeryd och Skillingaryd byggdes samman samtidigt som en förbindelse mot Värnamo Stadsnät upprättades. Idag är nätet utbyggt till samtliga kommunala inrättningar och i stort sett samtliga industriområden i kommunen. Fr.o.m. 2003 byggs nätet även ut till privatpersoner. D.v.s. fiber ända in i vardagsrummet. Från 2006 erbjuder vi även TV via fibern.

Privat

Så här fungerar det

Vaggeryds Energi erbjuder en snabb bredbandsanslutning via optisk fiber. Du får möjlighet att surfa upp till 100 Mbit/s i båda riktningarna som standard. Du har även möjlighet att uppgradera dig till snabbare anslutningar.

Ett tunt rör (5 mm) dras in i fastigheten. I detta rör blåser vi in två lösa fiber. På väggen inomhus sitter det en konverterare som gör om ljuset i fibern till elektriska signaler för ett vanligt datauttag (RJ45). Det enda du behöver är ett nätverkskort i din dator.

Fiberanslutning villa

Anslutningsavgift: 4995 kr inkl. moms

Tjänster

Bredband 100: 350 kr/månad inkl. moms

Bredband 250: 495 kr/månad inkl. moms

Bredband 500: 695 kr/månad inkl. moms

På privata abonnemang finns ingen bandbreddsgaranti. Den kan variera beroende på belastning i nätet. Men med mycket bandbredd i nätet så strävar vi efter att leverera en mycket hög kvalité  vid alla tider på dygnet.

 

För att göra en beställning av fiber klicka här

Har du redan fiber i din fastighet och vill beställa en tjänst eller vill du uppgradera befintlig tjänst klicka här

Företag

Både till och från företaget.

Snabba kommunikationer blir allt viktigare i de flesta sammanhang. Inte minst när det gäller företagande. Lika viktigt som att du kan leverera och ta emot dina varor snabbt och säkert – lika viktigt är det idag att snabbt och säkert kunna sända och ta emot information.

Lokal lösning för lokala behov

En viktig fördel med Nav(N)et är den lokala närvaron. Nav(N)et omfattar tätorterna Vaggeryd, Skillingaryd, Klevshult, Byarum och Hok och i takt med att det byggs samman med angränsande stadsnät får du en oerhört snabb och säker förbindelse med hela den mest företagstäta delen av Småland. Viktigt är förstås också att ha själva tjänsteleverantören lokalt. Nav(N)et administreras av Vaggeryds Energi. Definitivt inom bekvämt räckhåll för alla användare.

För offert / kontakt. Skicka ett mail till krister.lundgren@vaggeryd.se