Frågor & Svar för Fiber & Bredband

Här hittar du vanliga frågor vi ofta får från kunder och även svar på dessa. För att göra det smidigare för dig att hitta det du söker när det passar dig.

Varför ska jag välja bredband från Vaggeryds Energi?
Du får ett snabbt och stabilt bredband i form av fiber. Du har support på orten från Vaggeryds Energi samt Edqvist It. Faktura och avtalsfrågor hanteras och sköts av kontoret i Vaggeryd för att du ska slippa långa telefonköer och kunna få mer personlig service. Vårt mål är att du som kund alltid ska få snabb service och bra kvalité.
Hur snabbt bredband får jag?

Vaggeryds Energi erbjuder upp till 100 Mbit/s i båda riktningarna som standard.

Du kan även välja en snabbare tjänst på upp till 250 Mbit/s eller 500 Mbit/s om du vill.

Finns det olika uppkopplingshastigheter att välja på?

Det finns upp till 100, 250 och 500 att välja på idag.

Kan man använda vilken router som helst?
Det går bra att ha vilken router som helst förutsatt att den inte är avsedd för ADSL eller liknande. Ska du ansluta dig till IP-telefoni, så kan leverantören ha önskemål om routermodeller som passar bäst för detta ändamål.
Vad får jag som privatperson betala i månaden för bredband?

Det beror på vilken tjänst du väljer men en 100 anslutning kostar 350:-/månad och fakturan kommer på samma faktura som elen/fjärrvärmen. För övriga tjänster se "så här funkar funkar det"

 

Hur lång uppsägningstid har jag om jag måste avsluta mitt abonnemang?

Efter att du har uppfyllt din eventuella bindningstid, så har du 1 kalendermånads löpande uppsägning.

Hur gör jag för att ansluta min telefoni till bredbandet?
Du kontaktar en IP-telefoni leverantör som du tycker passar dig. Dom kommer att hjälpa dig med att flytta ditt nuvarande telefonnummer. Sedan får du en telefonbox som du ansluter till din router. Till telefonboxen ansluter du dina befintliga telefoner, sedan är det bara att ringa.
Vad gör jag med den orangea slangen i trädgården?
Om du ska ansluta dig till fibernätet, så gräver du ned slangen själv på din tomt. Skall du inte ansluta dig så kan du bara ”gömma” din slang under gräsytan, markera då ut var du har gömt den så att du vet var den är när det blir aktuellt att ansluta i framtiden.
Kan alla få fiber i Vaggeryds Kommun?
Vi kan tyvärr inte erbjuda alla i kommunen möjlighet att ansluta sig idag. Vi bygger hela tiden ut nätet för att kunna erbjuda så många som möjligt. Ta gärna kontakt med oss för att kolla om just du kan ansluta dig.