Frågor & Svar för TV

Här hittar du vanliga frågor vi ofta får från kunder och även svar på dessa. För att göra det smidigare för dig att hitta det du söker när det passar dig.

Vad kostar basutbudet?

Basutbudet kostar från 179 kr/månad. Vill du kunna se alla digitalakanaler i basutbudet så måste du ha ett kort. Då tillkommer det en kortavgift på 29 kr/månad och kort (max 3st kort/hushåll). Kortet stoppar du i en box eller Ca-modul som du köper av Vaggeryds Energi från 395kr.

Vilka kanaler finns det?

Du har tillgång till ett Analogt och ett digitalt basutbud som du kan läsa mer om under fliken "Baspaketet". Där ser du vilka kanaler som ingår och hur du kan se dom. Det finns även möjlighet att köpa tilläggspaket från både C-more och Viasat. Vi har även en del egna paket och lösa kanaler att välja på. Gå in på menyn "Tilläggspaket" för mer information.

Kan man titta på olika kanaler samtidigt i sitt TV nät?

Ja det kan man. Om du dra antennkabel till alla dina TV-apparater och gör en kanalsökning på varje TV så kan du se på olika kanaler på olika TV-apparater. Väljer du att köpa extra Tv-kanaler (med ett kort från oss) så visas extra kanalerna endast i den TV-apparat som du väljer att sätta kortet i. Men du har fortfarande Basutbudet i de övriga TV-apparater.

Hur gör man en kanalsökning?
Gå in i menyn på din TV och leta fram menyn för automatisk kanalsökning. Hittar du inte denna så får du leta i din manual som du fick med din TV eller kontakta återförsäljaren för mer information. Om din TV frågar dig om du vill göra en sökning via antenn eller kabel så skall du välja antenn. Om din TV frågar dig om du vill söka DVB-T eller DVB-C så skall du välja DVB-T. Om din TV frågar dig om du vill söka analog eller digital så kan du välja båda alternativen om du vill det. Har du ett kort från oss så räcker det med digital alternativet.
Kan man se både analoga och digitala kanaler i TV nätet?

Ja det finns möjlighet att göra en analog och en digital kanalsökning på sin TV.

Måste man ha ett kort och en box eller Ca-modul för att kunna se TV från Vaggeryds Energi?

Nej det måste man inte. Du kan se kanaler både analogt och digitalt utan kort. Du behöver endast ett kort om du vill kunna se alla kanaler i basutbudet, dessutom ser du då kanalerna i rätt ordning och i bättre kvalité. Har du möjlighet att ta emot HD-kanaler så får man även tillgång till ett antal kanaler med HD-kvalité

Kan man använda vilken TV som helst?

Ja det går bra med vilken Tv som helst, förutsatt att din TV är tillverkad för den nordiska marknaden.

Var köper man extra kanaler, kort och boxar?

Kort boxar och CA-moduler köper du hos oss på Vaggeryds Energi. Extra kanaler eller paket kan du själv gå in på vår portal dygnet runt och välja själv. Detta förutsätter att du har ditt användarnamn och kod som du fick när du köpte kortet (dessa uppgifter finner du även på din faktura från oss).

Kan jag använda min gamla box?

Nej tyvärr! Boxar och CA-modulerna måste stödja Cryptoguard. Det gör tyvärr inte Boxer eller C-more -parabol boxar.

Hur kopplar jag mitt TV nät?

Enkelt förklarat så ska du använda den antennkabeln som idag går till din antenn på taket. Klipp av den och förläng den och anslut till våra fiberkonverter. Nu är vi din nya antenn och du får ut TV signalen till alla dina apparater precis som tidigare. Det man bör tänka på är att du nu får en högre signal än tidigare så någon antenn förstärkare behöver du inte längre. det är snarare så att du kommer att få dämpa signalen något. Detta gör du genom dina antennuttag och splitters. Är du osäker på hur du skall göra så kan du ta hjälp av våra lokala El- och Radio/TV firmor med dragning av ditt nät. En mer detaljerad beskrivning finner du under dokument och anvisningar.

Går det att skicka TV-signalen trådlöst till sin TV?

Nej det går inte! Vaggeryds Energis TV-lösning bygger på att signalen går i en koaxialkabel.

Hur funkar Play-tjänsterna?

Klicka på länken för att läsa mer om lösenord och funktionerna kring dina Playtjänster. 

Hur monterar jag CA-modulen i min TV